AcasăUtileActivare roaming Vodafone - abonament si cartela

Activare roaming Vodafone – abonament si cartela

Cum activezi serviciul de roaming Vodafone pentru abonament si cartela Vodafone. Prin activarea serviciului de roaming de la Vodafone ai acces la reteua internationala de roaming pentru voce si date mobile.

Ghid de activare roaming Vodafone

Serviciul de roaming Vodafone se activeaza prin mai multe metode pe care le expunem ceva mai jos in cadrul acestui articol dupa cum urmeaza:

 • Activeaza roaming Vodafone direct din contul tău My Vodafone pe www.vodafone.ro, accesează secțiunile Contul meu > Serviciile mele > Internaţional şi roaming;
 • Prin intermediul aplicaţiei mobile MyVodafone rubrica -> Roaming -> Administrează Serviciile;
 • Apelează *100# şi accesează secțiunea roaming şi internaţional;
 • Apelează *222 și spune ghidului „vreau să-mi activez roamingul”
 • Pe WhatsApp, https://bit.ly/Tobi-WhatsApp, cu ajutorul lui TOBi.

Verifica daca ai activat roaming la Vodafone

In cazul in care ai un abonament Vodafone cel mai simplu mod pentru a verfica daca serviciul de roaming este activat este:

Prin aplicația MyVodafone sau la apeland *100# dacă serviciul de roaming este activ.

Modalitati de activare roaming Vodafone la cartela

Care sunt modalităţile de activare roaming la Vodafone pentru cei ce au o cartela Prepay. In cele ce urmeaza identificam modalitatile de activare roaming Vodafone la cartele:

 • Din contul tău My Vodafone pe www.vodafone.ro, accesează secțiunile Contul meu > Roaming;
 • Prin intermediul aplicaţiei mobile My Vodafone accesând ramura Meniu rapid > Roaming; Apelează *100# şi accesează secțiunea 2.Roaming;
 • Pentru activare roaming la Vodafone, apelează *222 , tasta 5 – Internațional și Roaming > tasta 2 –> Verifică serviciul de roaming;

Toate cartelele Vodafone au acces la serviciul Roaming cât timp cât NU ai o ofertă națională pe cont.

Modalităţile de activare roaming din strainatate

 • Din contul tău My Vodafone pe www.vodafone.ro, accesează secțiunile Contul meu > Serviciile mele > Internaţional şi roaming Vodafone;
 • Direct din aplicatia myVodafone sectiunea roaming. Aplicația poate fi accesată și folosită atât timp cât telefonul are access la o conexiune de internet wireless (ex: hotel, benzinării, restaurante)
 • Prin apel către serviciul de relații cu clienții la numărul lung 0040 372022222, taxabil că un apel către România de pe un alt telefon.
 • Prin apel către serviciul de relații cu clienții Vodafone la numărul lung 0040 372.02.2258 , taxabil că un apel către România de pe un alt telefon. Număr de urgență disponibil de luni până vineri, în intervalul orar 22:00 – 08:00, iar în weekend și în timpul sărbătorilor legale în intervalul orar 18:00 – 08:00.
 Dezactivare serviciul de roaming Vodafone

vodafone roaming

- Advertisement -

Dacă utilizezi un abonament Vodafone iata cum poti dezactiva serviciul de roaming Vodafone:

Primul pas este sa aplezi *222 pentru dezactivarea serviciului, și spune ghidului vocal Andreea: „vreau să-mi dezactivez roamingul”

 • Andreea iți va solicita să confirmi dacă dorești să dezactivezi roamingul pentru numărul tău de telefon sau pentru alt număr
 • Dacă dorești dezactivarea serviciului pentru numărul de pe care ai apelat, Andreea iți va confirma înregistrarea solicitării
 • Dacă dorești dezactivarea serviciului pentru un alt număr de telefon, Andreea iți va solicita codul PIN asociat numărului de telefon, iar după validarea lui, iți va confirma înregistrarea solicitării

La final, vei primi un sms de confirmare privind dezactivarea serviciului roaming.

Pentru dezactivare Roaming Vodafone la cartela avem de urmat pasii urmatori.

Apelează *222 pentru activare roaming Vodafone la cartela si urmeaza pasii:

 • Selectează 1 pentru Telefonie Mobilă
 • Selectează 6 pentru Internațional și Roaming
 • Selectează 2 pentru Verifică serviciul de roaming
 • Selectează 2 dacă dorești dezactivarea serviciului roaming

Apelul către *222 este gratuit din reţeaua Vodafone, cu tarif normal din alte reţele (0372.02.2222) şi taxabil din străinătate/Roaming.

Atunci când călătorești în afara țării, serviciul de roaming de la Vodafone îți permite să utilizezi telefonul mobil pentru a efectua și a primi apeluri, a trimite și a primi mesaje SMS și a accesa internetul mobil, utilizând rețeaua unui operator de telecomunicații din țara în care te afli.

La sosirea într-o altă țară, majoritatea operatorilor de telefonie mobilă, inclusiv Vodafone, trimit un mesaj de bun venit. Acest mesaj conține informații despre tarifele de roaming și alte detalii relevante.

De regula prin activare roaming Vodafone, pe ecranul telefonului tău mobil, în zona unde este afișată puterea semnalului, va apărea un simbol specific pentru roaming, de obicei un „R” sau alt indicator similar.

Vodafone îți va trimite informații relevante despre roaming atunci când intri într-o zonă de acoperire internațională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Contact Tarom – Call center Relatii cu clientii

Care sunt modalitatile de contact Tarom pentru informatii zboruri,...

Contact Raiffeisen Bank – call center

Care sunt modalitatile de contact Raiffeisen Bank daca este...

Informatii si Suport

Pentru informatii legate de hosting sau recomandari servicii va stam la dispozitie la rubrica Contact.