AcasăMediaCum sa alegi cea mai bună găzduire web

Cum sa alegi cea mai bună găzduire web

Cea mai buna gazuire web pentru un website de prezentare sau un blog reprezinta punctul forte pentru dezvoltarea ulterioara a site-ului.

Nevoia de viteza si de resurse ne face sa ne uitam de doua ori atunci cand vrem sa achizitionam un abonament de gazuire web.

Cea mai buna gazduire web 2023

Cea mai buna gazduire web se defineste prin cateva puncte pe care le exemplificam pe scurt in cea ce urmeaza:

 1. Nivelul de resurse disponibil la nivel de abonament;
 2. Mediul de stocare website: SSD sau NVMe;
 3. Uptime serviciu si data center – conexiuni la nivel global etc;
 4. Programe software disponibile pe server.

In cateva idei generale cam aici se invart elementele ce definesc cea mai buna gazduire web insa pentru acest lucru vom dezvolta ceva mai jos ce reprezinta fiecare  element in parte.

Cea mai buna gazduire web cu resurse garantate

In mediul online marea majoritate a site-urilor sunt dezvoltate cu ajutorul WordPress iar de aici nevoia de viteza si resurse este in crestere. Indiferent de tipul sau programul software cu care alegi sa faci un website, resursele iti sunt de mare ajutor in optimizarea SEO si PageSpeed.

Recomandam sa urmaresti abonamentele de gazuire web ce au la baza resurse garantate pe care daca le achizitionezi in abonamentul tau de gazdurie web vei vedea cum se va misca site-ul si in panoul de administrare deci fara un modul de cache.

Ce resurse sa alegi pentru un website rapid?

- Advertisement -
 1. CPU – minim 200% mai precis 2vCore sau 4vCore de preferabil AMD Epyc sau Intel Xeon;
 2. Memorie RAM dedicata minim 4 GB – Psyhical memory.

De regula pentru un timp de raspuns mai rapid recomandam o configuratie VPS insa deja aici trebuie sa dispuneti de cunostinte mai avansate.

Gazduire web cu SSD sau NVME

Clar nu alegi un mediu de stocare cu hard disk insa daca se poate mediul de stocare la care trebuie neaparat sa te uiti este NVMe mult mai rapid fata de un SSD. De regula toti furnizorii folosesc ca mediu de stocare SSD si mai noi chiar NVMe.

Verifica nivelul I/O in abonamentul tau intrucat o limitare la 1 sau 2 MB/s pentru I/O nu iti ofera aceiasi performanta chiar daca ai ca mediu de stocare un disk SSD.

Data Center pentru gazduire web

De regula companiile folosesc data centere bine echipate ce au conexiuni multiple la nivel regional si global. De regula este bine sa alegi un data center mai apropiat de afacerea ta deci daca ai site-ul in Romania recomandam un data center din Roamania si Europa.

De regula la nivel de data center serverele au un mediu climatic adecvat pentru functionarea in parametrii optimi, beneficeaza de protectie avansata DDOS plus serverele sunt monitorizate non stop.

Ca uptime si aici avem rezultate bune indiferent de alegerea companiei de hosting intrucat noile data centere au respectate toate criteriile de securitate si climatizare, deci uptime-ul este undeva spre 99,9 % in marea majoritate a cazurilor.

Programe software instalate pe server

Cea mai buna gazduire web in alegerea si opinia noastra trebuie sa includa si anumite programe software pe care trebuie sa le ai la dispozitie cand achizitionezi un abonament de hosting.

 1. Recomandam utilizarea serverelor cu tehnologia instalata LitteSpeed si LsCache;
 2. Verifica daca benficiezi de ultima versiune PHP si dca poti sa selectezi modul prin care iti alegi versiunea PHP;
 3. Programe de Backup precum Acronis, RS1 Soft sau jetBackup;

Care este cea mai buna gazduire web din Romania

info media

Pentru ca avem datele expuse mai sus nu ne ramane decat sa alegem compania care ne ofera cele mai bune optiuni in dezvoltarea unui website capabil. Vom enumera cateva companii care personal le-am testat iar rezultatele au fost excelente.

 1.  Sitebunker abonamentul WordPress Start 3,99 euro plus TVA;
 2. Data Host abonament WP Business Plus la pretul de 6,45 euro plus TVA;
 3. Romarg Start PLUS la pretul de 4,95 euro plus TVA.

Pentru performante deosebite iti recomandam gazduirea VPS unde deja vorbim de viteza si mai buna iar aici avem si un timp de raspuns mai mare pentru server-ul nostru.

Recomandam expoHost pentru gazduire semidedicata cu Cyberpanel unde avem 6vCore si 16 GB memorie RAM la pretul de 5 euro.

Desigur sunt mai multe companii care au servere optimizate pentru viteza si poti obtine rezultate foarte bune in testele de viteza sau testele SEO insa ca o concluzie este bine sa faci o analiza asupra resurselor si a programelor software regasite pe server inainte sa cumperi un abonament de gazduire web.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Contact DPD Romania – Telefon relatii clienti

DPD România este o companie de curierat din România...

Contact Cec Bank – Call center Relatii clienti

Care sunt modalitatile de contact Cec Bank serviciul de...

Informatii si Suport

Pentru informatii legate de hosting sau recomandari servicii va stam la dispozitie la rubrica Contact.