AcasăUtileHarta Metrou Bucuresti

Harta Metrou Bucuresti

Harta Metrou Bucuresti este actualizata cu ultima magistrala data in folosinta pentru locuitorii din Bucuresti. Harta Metrorex afiseaza toate statiile de metrou si include inclusiv trecerile de la o magistrala la alta.

Harta Metrorex Bucuresti 2023

harta metrou

Magistrale Metrorex

 1. M1 Pantelimon – Distror 2
 2. M2 Berceni – Pipera
 3. M3 Preciziei – Anghel Saligny
 4. M4 Gara De Nord – Depou Străulești
 5. M5 Râul Doamnei – Eroilor.

Abonamente Metrorex

ABONAMENTE METROU BUCUREȘTIPret
Abonament 24 ore8,00 LEI
Abonament 72 ore20,00 LEI
Abonament saptamanal30,00 LEI
Abonament lunar80,00 LEI
Abonament 6 luni400,00 LEI
Abonament anual700,00 LEI

 

Tarife si preturi pentru calatoria cu metroul din Bucuresti

TARIFE METROU BUCUREȘTIPret
1 calatorie3,00 LEI
2 calatorii6,00 LEI
10 calatorii25,00 LEI

 

Lungimea retelei de metrou a municipiului Bucuresti se intinde pe 77.00 km c.d. distribuiti pe cinci linii magistrale si 63 de statii. Cea mai utilizata magistrala de metrou din Bucuresti este magistrala M2 Berceni – Pipera.

Informatii despre program Metrorex gasiti in mai toate statiile de metrou, dar sunt mult mai rapid accesibile utilizand harta metrou, chiar si atunci cand va aflati la suprafata.

- Advertisement -

Reguli de călătorie cu metroul

 1. Pe timpul cât se află în incinta metroului, călătorii sunt obligați să aibă în posesie o legitimație valabilă de călătorie. Contravenienții vor fi sanctionați conform legii nr.150/2005.
 2. În scopul fluidizării traficului de călători se recomandă ca deplasarea în spațiile publice ale metroului să se facă pe partea dreaptă, în sensul de mers.
 3. Se recomandă atenție la deplasarea cu ascensoarele sau scările rulante pentru evitarea producerii de accidente. Staționarea călătorilor pe scara rulantă se va face numai pe partea dreaptă a acesteia, în sensul de mers.
 4. Accesul în metrou pe patine cu rotile sau role nu este permis.
 5. Nu este permis accesul călătorilor în metrou cu animale și păsări vii, cu excepția celor mici, aflate în cuști sau colivii precum și a câinilor cu botniță și lesă.
 6. Accesul în metrou cu biciclete este permis în zilele lucrătoare între orele 20:00 – 23:00 și permanent în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale; accesul în tren este permis numai pe la prima ușă în sensul de mers al trenului.
 7. Este ilegală introducerea oricărui obiect periculos în stațiile sau trenurile de metrou. În cazul în care este observat un obiect suspect sau abandonat, călătorii sunt rugați să alerteze de urgență personalul Metrorex sau orice agent de poliție sau de pază, să se îndepărteze și să nu atingă obiectul respectiv.
 8. Urcarea sau coborarea în și din tren a călătorilor care transportă cărucioare pentru copii sau a călătorilor în scaune rulante se vor face obligatoriu pe la prima ușă în sensul de mers al trenului.
 9. În așteptarea trenului nu staționați dincolo de banda de siguranță marcată la marginea peronului.
 10. După oprirea trenului la peron pentru deschiderea individuala a ușilor de acces în cazul trenurilor echipate cu acest sistem apăsați butonul aflat în zona de mijloc a ușii.
 11. La oprirea trenului în stație călătorii care coboară din vagoane au prioritate față de cei care urcă. Atenție la urcarea și coborârea din tren pentru a nu călca greșit în spațiul dintre peron și vagon.
 12. Urcarea sau coborârea călătorilor în și din tren dupa anunțul de închidere a ușilor nu sunt permise. Compania Metrorex nu va fi răspunzatoare de eventualele accidente produse ca urmare a tentativei de blocare a ușilor sau de urcare sau coborare în și din tren dupa anunțul de închidere a ușilor.
 13. Blocarea ușilor de acces ale trenului nu este permisă.
 14. În timpul deplasării cu trenul de metrou este interzisă sprijinirea călătorilor de ușile de acces.
 15. Pentru a nu afecta condițiile de confort se recomandă călătorilor ca bagajele de spate (rucsac, ghiozdan) sa fie ținute în mână.
 16. Nu se recomandă staționarea în zona burdufurilor de comunicație dintre vagoanele trenului.
 17. În cazul în care este sesizată funcționarea anormală a trenului sau o degajare de fum se va acționa sistemul de alarmă și se vor aștepta instrucțiunile personalului de conducere a trenului.
 18. În cazul opririi trenului între stații călătorii trebuie să procedeze conform instrucțiunilor personalului de conducere a trenului.
 19. Acționarea semnalului de alarmă din tren fără motiv este interzisă și constituie contravenție; orice abuz va fi pedepsit.
 20. Fotografiatul și filmatul în incinta metroului nu sunt permise fără acordul administrației Metrorex.

website oficial: metrorex.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ghidul de instalare messenger Facebook

Instalare messenger pentru Facebook. Aplicatia Messenger de la Facebook este...

Aplicatia myPPC pentru Android si IOS

myPPC este aplicatia lansata de PPC Energy compania care...

Informatii si Suport

Pentru informatii legate de hosting sau recomandari servicii va stam la dispozitie la rubrica Contact.