AcasăUtileActe pentru schimbarea permis auto in 2024

Acte pentru schimbarea permis auto in 2024

Ce acte sunt necesare pentru schimbare permis de conducere in 2024. Intr-o analiza rapida vom face o evaluare asupra modului prin care poti sa iti schimbi permisul auto daca se apropie perioada de expirare.

Acte schimbare permis auto 2024

Iata ce Acte pentru schimbarea permis auto trebuie sa depui la oficiile de schimbare permis auto.

 • cerere schimbare permis – de regula se primește completată la ghișeul de schimbare permise auto și trebuie doar semnată;
 • buletin sau carte de identitate a titularului, în original şi copie, din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România.
 • dovada plăţii taxei pentru permisul de conducere – 89 de lei permisul de conducere, în original
 • fișa medicală pentru schimbare permis auto – document emis de o unitate medicală autorizată, în original, din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere.
 • Pentru cetăţenii străini, carte de rezidenţă, permis de şedere, certificat de înregistrare însoţit de paşaport, paşaport diplomatic/serviciu, în original şi copie.

In prezent procesul de schimbare permis auto a fost destul de simplificat, doar fisa medicala reprezinta punctul pe care trebuie sa-l parcurgi cu mai mare atentie insa restul se rezolva rapid.

Fisa medicala se poate obtine de la centrele medicate autorizate pentru o astfel de procedura si de regula scapi repede intrucat la un centru bun, evaluarea se va face in maxim 20 de minute de la prezentarea in centru.

Cererea de schimbare permis auto nu se mai depune la ghiseu intrucat ea este automat completata la ghiseu, deci trebuie doar sa semnezi si totul se rezolva.

Unde plătești taxa pentru permis auto în 2024

Taxa pentru eliberarea permisului auto, în valoare de 89 de lei, se încasează în contul BCR, CEC Bank și în rețeaua de stații de plată SelfPay. Poti plati taxa pentru permis auto si la Posta Romana.

Iti recomandam sa urmaresti articolul nostru despre: Acte necesare pentru pasaport

- Advertisement -

Cand este necesar sa schimbi permisul auto?

Permisul auto se poate schimba in anumite cazuri pe care le vom exemplifica mai jos, insa cel mai frecvent este acela de expirare a valabilitatii acestuia.

 1. Expirare: Permisele auto au o durată de valabilitate specificată. După expirare, trebuie să obții un nou permis prin depunerea actelor necesare la schimbare permis auto;
 2. Schimb de categorie: Atunci când obții permisul pentru o categorie de vehicul diferită (de exemplu, treci de la categoria B la categoria C pentru camioane), trebuie să schimbi permisul.
 3. Schimb de detalii personale: Dacă se schimbă numele tău, adresa ta sau alte detalii personale relevante, este necesar să actualizezi permisul.
 4. Deteriorare sau pierdere: Dacă permisul tău este deteriorat sau pierdut, trebuie să obții unul nou prin depunerea acestor acte de schimbare permis auto;
 5. Revocare sau suspendare: Dacă permisul tău este revocat sau suspendat din diverse motive, va trebui să obții unul nou după îndeplinirea condițiilor necesare pentru reobținerea dreptului de a conduce.

Schimbarea permisului auto, în 2024, se poate face înainte sau după expirare depunand la ghiseu actele de mai sus.

Cat dureaza pana la eliberarea unui permis auto?

Permisele de conducere emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, ca urmare a obținerii prin examen sau preschimbare, se transmit prin poștă la domiciliul titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Termenul de livrare este cuprins între 5 şi 15 zile.

Daca depui actele pentru schimbare permis auto expirat, vei primi o dovada cu ajutorul careia poti conduce autovehicule pana in momentul in care ajunge noul permis de conducere.

programare schimbare permis auto

Pentru a depune acte necesare pentru schimbare permis auto in 2024, este necesar sa facem o programare la DRPCIV insa in multe cazuri poti merge si fara programare intrucat serviciul sa organizat foarte bine si nu mai este necesar sa mai stai la coada.

Pentru programare schimbare permis auto poti vizita site-ul DRPCIV

Ce reprezinta fisa mediacala auto?

Fisa medicala reprezinta un act necesar la schimbare permis auto indiferent ca, permisul a expirat sau este necesar sa-l inlocuiesti din alte motive.

Iata ce poate contine fisa medicala necesra la schimbarea permisului auto:

 1. Istoric medical: Informații despre istoricul medical al solicitantului, inclusiv boli cronice sau afecțiuni care ar putea afecta capacitatea de a conduce.
 2. Examinare fizică: O examinare fizică generală pentru a evalua starea generală de sănătate a solicitantului, inclusiv sănătatea vizuală, auzul, reflexele și alte aspecte relevante pentru conducerea vehiculelor.
 3. Evaluarea sănătății mentale: Unele țări pot solicita și o evaluare a sănătății mentale pentru a asigura că șoferii sunt capabili să conducă în mod responsabil.
 4. Recomandări medicale: În unele cazuri, medicul poate face recomandări sau restricții cu privire la conducerea vehiculelor, cum ar fi necesitatea ochelarilor sau a altor dispozitive auxiliare.

Ce consultații medicale sunt necesare pentru eliberarea fișei medicale auto?

Pentru a obține fișa medicală auto este necesară efectuarea examinărilor medicale la următoarele specialități:

• Oftalmologie
• ORL
• Ortopedie
• Medicină internă
• Neurologie
• Psihiatrie
• Pneumologie (doar pentru grupa II – conducători auto ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 şi D1E
• Aviz psihologic (școlarizare auto).

Asadar in articlolul nostru cu privire la actele necesare pentru schimbare permis auto in 2024 am evidentiat anumite aspecte despre modul prin care poti obtine rapid un nou permis de conducere daca cel vechi expira sau a fost pierdut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Activare roaming Vodafone – abonament si cartela

Cum activezi serviciul de roaming Vodafone pentru abonament si...

Contact Telekom serviciul de relatii cu clientii

Contact Telekom Romania pentru informatii despre facturi, cartele sau...

Informatii si Suport

Pentru informatii legate de hosting sau recomandari servicii va stam la dispozitie la rubrica Contact.