AcasăUtileSTB - Societatea de Transport Bucuresti

STB – Societatea de Transport Bucuresti

STB – Societatea de Transport Bucuresti este compania de transport public din Bucuresti, avand aproximativ 2000 de vehicule (autobuze, troleibuze şi tramvaie) care efectuează, anual, peste 700 milioane de călătorii.

Autobuzele STB au un program de baza in intervalul 5:00 – 22:30 insa pentru anumite rute programul poate incepe de la ora 4:30 respectiv se poate incheia la ora 23:00.

Tramvaiele STB intra in circulatie la ora 5:00 de la capat de linie iar ultima cursa pentru tramvaie, plecare capat de linie este ora 23:00. Pentru sarbatorile legale sau pentru programrul STB de sambata inclusiv duminica programul poate fi modificat.

Tarife STB Bucuresti

Călătorii metropolitaneTarif (TVA inclus)
O călătorie – 90 minute3 lei
2 călătorii – 90 minute6 lei
10 călătorii – 90 minute25 lei

 

Sistemul Automat de Taxare se bazează pe tehnologia cardurilor de transport contactless și este realizat astfel încât să asigure o informare corectă a călătorilor și un timp scurt pentru validarea cardurilor.

Echipamentele de validare permit, în mod facil, efectuarea mai multor tipuri de operațiuni, precum validarea cardului pentru una sau mai multe persoane și consultarea titlurilor de călătorie încărcate pe card.

Călătoriile sunt titluri de călătorie care pot fi încărcate pe cardul de transport și se validează în mod obligatoriu în toate vehiculele utilizate, la echipamentele electronice montate în acest scop.

- Advertisement -

Plata călătoriei metropolitane permite utilizarea tuturor mijloacelor de transport public de suprafață din Regiunea București-Ilfov, în limita a 90 de minute.

După expirarea valabilității titlului de călătorie, acesta poate fi utilizat doar în vehiculul în care a fost constatată această situație, până la stația imediat următoare. Ulterior, continuarea călătoriei poate fi realizată doar prin achitarea unei noi călătorii.

Suprataxa este un titlu de călătorie cu tarif special, în valoare de 80 lei, emisă în momentul controlului persoanelor care nu dețin titlu de călătorie valabil și validat sau documente care atestă gratuitatea. În cazul achitării suprataxei, agenții de control nu mai întocmesc proces-verbal de contravenție.

Plata suprataxei se poate realiza la agenții de control, cu bani cash sau cu cardul bancar contactless (Mastercard, Maestro sau Visa), inclusiv dacă acesta este înrolat pe telefonul mobil sau pe ceasul cu wallet integrat.

Contact STB Bucuresti

 STB contact call center: (+4)021 9391

Adresă: B-dul Dinicu Golescu nr. 1, Sector 1, Bucureşti
Program de lucru: Luni-Vineri: 07:00-15:00.

Iti recomandam sa urmaresti si Harta Metrorex pentru a vedea legatura cu anumite zone din capitala.

STB are anumite rute si pe timpul nopti in special autobuze iar programul lor de functionare fiind unul specific noptii deci timpul de asteptare in statii poate depasi 40 de minute.

Aplicatia Info TB 

Aplicația STB INFO TB este disponibilă pe dispozitivele cu următoarele sisteme de operare:

  • Android ‐ versiune mai mare sau egală cu 5;
  • iOS ‐ versiune mai mare sau egală cu 10.

Ce oferă aplicația Info TB?

  • Căutarea și calcularea unei rute;
  • Lista completă a liniilor de transport public de suprafață;
  • Lista completă a stațiilor STB S.A.;
  • Lista completă a punctelor de vânzare STB S.A.;
  • Informații în timp real despre mijloacele de transport;
  • Notificări privind evenimentele din trafic.

In anumite situatii traseul anumitor linii de transport public fie ca vorbim de tramvaie sau autobuze poate fi modificat pe o perioada limitata iar pentru acest aspect este bine sa consultati din timp site-ul STB – website

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ghidul de instalare messenger Facebook

Instalare messenger pentru Facebook. Aplicatia Messenger de la Facebook este...

Aplicatia myPPC pentru Android si IOS

myPPC este aplicatia lansata de PPC Energy compania care...

Informatii si Suport

Pentru informatii legate de hosting sau recomandari servicii va stam la dispozitie la rubrica Contact.