AcasăUtileModalitati de verificare asigurat CNAS pe baza CNP

Modalitati de verificare asigurat CNAS pe baza CNP

Cum verifici dacă eşti asigurat la sănătate (CNAS) pe baza codului CNP din buletin. Identificam rapid modalitatea de verificare asigurat pe baza la CNP.

Pe baza codului numeric personal CNP din cartea de identitate se poate verifica simplu si rapid daca esti asigurat la sistemul public de sanatate din Romania. In ghidul de mai jos identificam modul de verificare asigurat cu CNP.

Verificare asigurat la sanatate prin CNP

Pe pagina casei nationale de sanatate puteţi consulta PIAS cu privire la calitatea de asigurat a unei persoane. Introduceţi CNP-ul persoanei. CNP, *. CID si va rezulta daca este asigurat la sanatate.

Urmareste ghidul de verificare asigurat CNP la sanatate astfel:

  1. Accesezi site-ul oficial al Casei de asigurari de Sanatate la adresa: http://cas.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html
  2. Introduci CNP-ul personal pentru a verifica daca esti asigurat la sanatate;
  3. Dupa ce se introduce numarul personal CNP se genereaza codul CID – reprezentand codul de asigurat in sistemul public de sanatate.

In secțiunea „Verificare asigurat” vei găsi un formular online în care trebuie să introduci numărul tău de identificare (CNP) și să completezi informațiile de securitate, apoi click pe butonul „Verificare„. In imaginea de mai jos am exemplificat modul de verificare asigurare la sanatate pe baza CNP.

verificare asigurat prin cnp

CID-ul este folosit la identificarea unică în sistem a persoanelor asigurate. Valoarea sa este generată pe baza CNP-ului.

- Advertisement -

Dupa ce ati introdus codul numeric personal CNP nu uitati sa introduceti codul de securitate din rubrica – Numar de verificare. Obiectivul principal al sistemului de asigurări sociale de sănătate este protejarea asiguraților față de costurile serviciilor medicale în caz de boală sau accident.

Fiecare asigurat trebuie să beneficieze în mod universal, echitabil și nediscriminatoriu de serviciile prevăzute de lege.

Beneficiile sistemului de sanatate public

Daca este asigurat la sanatate poti beneficia de servicii medicale precum:

Asigurații sau angajatii ce au asigurare la sanatate CNAS, au dreptul la servicii medicale, cum ar fi consultații medicale, prescrierea de medicamente și investigații de bază, oferite de medicii de familie sau de către medicii specialiști în cadrul cabinetelor medicale.

Daca este asigurat la sanatatebeneficiazi de acoperire pentru spitalizare și intervenții chirurgicale în cadrul spitalelor publice și private convenționate cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Toti asigurati pot benefica de anumite medicamente sunt compensate sau furnizate gratuit pentru asigurați în funcție de lista de medicamente compensate și gratuite stabilită de Ministerul Sănătății.

Beneficiezi de acces la servicii de diagnostic, cum ar fi analize de laborator, radiografii, tomografii computerizate, rezonanțe magnetice și alte investigații imagistice, precum și la tratamente pentru diverse afecțiuni.

Servicii de urgență: Asigurații casei nationale de sanatate, beneficiază de servicii de urgență în caz de accidente sau îmbolnăviri acute, inclusiv transport medical de urgență și tratament în cadrul unităților de urgență și a spitalelor de urgență.

Daca este angajat fie la stat sau la privat, angajatorul este obligat sa plateasca contributia lunara la sistemul de sanatate astfel incat sa beneficiezi de asigurarea la sanatate.

Pe langa asigurarea obligatorie la sanatate, anumite companii ofera abonamente la clinici private pentru angajatii lor.

Toti cei ce au asigurare in sistemul de sanatate public beneficiaza si de cardul de sănătate, care este un instrument electronic utilizat pentru a gestiona informații medicale ale persoanelor asigurate.

  • Cardul de sănătate poate facilita accesul la servicii medicale prin simplificarea procesului de identificare și autentificare a pacientului în sistemul de sănătate.
  • Cardul de sănătate poate stoca informații medicale importante ale titularului, cum ar fi alergii, boli cronice, medicamente prescrise anterior etc.

Daca nu esti sigur ca angajatorul tau iti plateste asigurarile lunar este bine sa verifici online daca este asigurat la sanatate prin introducerea codului CNP in formularul regasit pe pagina casei de asigurari la sanatate din Romania.

In ghidul de astazi am prezentat modul de verificare asigurare CNP la casa de sanatate din Romania.

Iti recomandam sa urmaresti care sunt actele necesare pentru schimbare permis in 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Contact DPD Romania – Telefon relatii clienti

DPD România este o companie de curierat din România...

Contact Cec Bank – Call center Relatii clienti

Care sunt modalitatile de contact Cec Bank serviciul de...

Informatii si Suport

Pentru informatii legate de hosting sau recomandari servicii va stam la dispozitie la rubrica Contact.